Estetik och solpaneler

Vi på Kopernicus tycker att det ska vara snyggt med solceller. I modern arkitektur blir det allt vanligare att arbeta in solcellspaneler direkt i designen.

Vi anpassar lösning efter husets arkitektur

Den som funderar på att skaffa solceller vill självklart också att det ska bli snyggt. Därför är utseendet en viktig faktor när vi kommer överens om hur solpanelerna ska läggas på taket. Vi vill att solcellerna ska passa så bra som möjligt in i byggnadens arkitektur och miljö.  När vi planerar en solcellsanläggning tar vi alltid vara på byggnadens symmetri och proportioner, och när vi lämnar offert kommer du alltid få med en bild på huset där du ser hur det ser ut med solceller monterad. En väl planerat och professionellt monterad sollcellslösning höjer värdet på ett hus flera gånger om. Erfarenheter från USA och Tyskland visar att solceller på taket ökar värdet på huset vid en försäljning.

Svarta Solpaneler

För dig som tycker att utseendet är extra viktigt finns det flera alternativ. Du kan till exempel välja de så kallade monokristallina solpanelerna som är helt svarta. När vi lägger en solcellsanläggning med svarta solpaneler ser vi till att ramar och andra synliga delar också är svarta. En helsvart anläggning är lite dyrare i inköp, men många menar att det är värt det lite högre priset.

Integrerade solpaneler

Ett annat alternativ är solceller som är integrerade som en del av taket. En sådan produkt levererar vi självklart från vår leverantör SolarWatt. Den är dyrare än standardpanelerna, men man slipper lägga annat takmaterial, och dessutom är det vattentät. Det kan därför löna sig om du ändå ska lägga om taket. Om du väljer integrerade solceller lägger vi likadana solpaneler över hela taket. På den soliga sidan lägger vi takpannor med solceller, och på norrsidan lägger vi takpannor utan solceller. Nu är vi kanske inte helt objektiva, men vi tycker att solceller är vackert. Inte bara snygga att se på, de signalerar också att husets ägare investerar i en bättre och mer miljövänlig framtid för oss alla.