20 June 2023

5 Viktiga saker att Tänka På Vid Val av Solcellsinstallatör

När du överväger att investera i solceller är det avgörande att välja rätt solcellsinstallatör för att säkerställa en smidig och pålitlig installation.

 

Här är fem viktiga faktorer att tänka på när du ska välja solcellsinstallatör

  1. Gå inte bara på pris - Kontrollera produkterna

Undvik att enbart basera ditt val på pris. Istället, se till att de produkter som installatören planerar att använda är anpassade efter dina specifika förutsättningar. Detta säkerställer att ditt solcellsprojekt kommer att ge de resultat du förväntar dig.

  1. Kontrollera vad andra kunder säger och ta referenser

Innan du väljer en solcellsinstallatör, ta referenser och kontrollera tidigare kunders erfarenheter. Använd webbplatser som Reco och fråga om kundreferenser för att få en uppfattning om installatörens pålitlighet och kvalitet.

 

  1. Välj en Medlemsansluten Installatör till Svensk Solenergi

En viktig indikation på en pålitlig och erfaren solcellsinstallatör är om de är medlemmar i branschorganisationen Svensk Solenergi. Detta visar att de följer branschens bästa praxis och standarder.

 

  1. Kontrollera Att Installatören Använder Egna Montörer

För att säkerställa att din installation utförs korrekt och professionellt, kontrollera att installatören använder sina egna utbildade montörer istället för att outsourca arbetet. Detta garanterar en högre kvalitet och ansvarighet.

 

  1. Säkerställ att Installatören är en Serviceorganisation

En viktig aspekt att överväga är om installatören även fungerar som en serviceorganisation. Detta betyder att de kommer att vara där för dig även efter installationen, och du kan förvänta dig pålitlig support och underhåll om det skulle behövas.

 

Genom att ta hänsyn till dessa fem faktorer kan du öka dina chanser att välja en pålitlig och kvalificerad solcellsinstallatör som kommer att hjälpa dig att få ut det mesta av din solenergianläggning och säkerställa en långsiktig och pålitlig energilösning för ditt hem eller företag.

 

Med över ett decennium av erfarenhet och mer än 2 500 nöjda kunder så garanterar vi på Kopernicus en personlig och kvalificerad hjälp, som sträcker sig genom hela processen från initial idé till att realisera en marknadsledande solenergilösning. Kopernicus har en exklusiv åtkomst till ett europeiskt produktsortiment som kommer med branschens mest omfattande garantier och vi strävar efter att vara Sveriges tryggaste solcellsleverantör med dom nöjdaste kunderna.

Läs mer

Allt du behöver veta om växelriktare

Här berättar vi lite mer i detalj om hur en växelriktare fungerar och växelriktaren spelar en central roll i hur du kan lagra solel från dina solceller.

5 anledningar varför du ska installera solcellspaneler på din fastighet 2024

Genom att installera solcellspaneler på din fastighet kan du dra nytta av både ekonomiska besparingar och miljöfördelar samtidigt som du ökar värdet på din fastighet och blir mer oberoende av traditionell energiförsörjning. Det är en investering med många fördelar för både din plånbok och planeten.

5 anledningar varför du bör investera i batteri till solceller 2024

Det finns många bra anledningar till varför du som fastighetsägare bör överväga att köpa ett batteri som komplement till dina solpaneler. Vi på Kopernicus ligger i framkant vad gäller batterier till solceller och har många nöjda kunder i ryggen. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller vill veta mer inför ett köp av solceller eller batteri.

Hur mycket kostar en solcellsanläggning 2024?

Världen fortsätter att omfamna solenergi som en viktig källa till hållbar och ren energi. I takt med att solcellstekniken utvecklas och blir mer tillgänglig för allmänheten blir det allt viktigare att förstå kostnaderna och de tillgängliga bidragen för att optimera investeringar i solenergi. Kopernicus, din långsiktiga partner i en solpanelsinstallation, presenterar denna omfattande guide för att hjälpa dig navigera genom solcellsanläggningens kostnader och bidrag.

Vill du veta mer?