Batterilagring: Din nyckel till oberoende energi.

Solceller har revolutionerat hur vi genererar ren och förnybar energi från solens strålar. Men vad händer när solen inte skiner? Här kommer solcellsbatterierna in i bilden. Med rätt batterilagring kan du minska din handel av dyr el från elnätet. 

Hur fungerar solcellsbatterier?

Solcellsbatterier fungerar som energilager för solenergi. När solen skiner, genererar solceller elektricitet ifrån solens strålar. Överskottet av elen som inte omedelbart används i hemmet kan lagras i batteriet för senare användning. På så sätt tjänar du pengar på den överskottsel som produceras.
Batterierna är utrustade med laddnings- och urladdningskontroller som hanterar flödet av elektricitet. Under dagen, när solcellerna producerar mer energi än du använder, laddar batterierna upp. När solen går ner, under molniga dagar eller om ditt energibehov ökar, kan du dra nytta av den lagrade solenergin ifrån batterierna. Bra va?

 

Nyinstallation av solcells- och batterianläggning

Om du väljer att installera solcellsanläggning och solcellsbatterier samtidigt så rekommenderar vi hybridväxelriktare och batteri från Sungrow. Med denna lösning lagrar du din egenproducerade energi från solcellsanläggningen, eller enkelt koppla upp dig mot Checkwatts tjänst Currently och på så vis bidra till en stabilare och mer robust energiinfrastruktur i Sverige.

Installation av batterianläggning på en befintlig anläggning: 

Om du redan har en befintlig solcellsanläggning så rekommenderar vi Sonnen. Ett batteri från Sonnen är utformat för att enkelt kunna integreras på ett befintligt system, och du behöver därför inte byta några produkter i ditt befintliga system inför installation. På så vis är detta en utmärkt lösning för dig som redan har installerat en solcellsanläggning, men vill komplettera din anläggning med ett batteri. Batteriet kan användas för att optimera din egenanvändning, alternativt ansluta dig mot Sonnens egna stödtjänster.

Boka hembesök - få 5 års garanti
på installationen

Vi pratar gärna lite solenergi med dig. Boka ett förutsättningslöst möte så rekommenderar vi en optimal lösning för dig utifrån dina behov och förutsättningar.

4 anledningar till varför du bör investera i batterilagring till dina solceller 2024

Cirkel_Nummer_1.png

Spara och Tjäna Pengar

Spara pengar genom att lagra solenergi i batteriet och använd vid tider när elen är som dyrast, men du tjänar också pengar när du säljer överskottselen ut på nätet från ditt batteri.

Cirkel_Nummer_2.png

GRÖN TEKNIK – EN SKATTEREDUKTION

Tack vare avdraget för den Gröna Tekniken får du en kortare återbetalningstid på ditt batteri. Skattereduktionen på 48,5% medges för totalbeloppet upp till 50 000kr / per ägare av fastigheten/ per år.

Cirkel_Nummer_3.png

Anslut ditt batteri Stödtjänster/Checkwatt

Med Kopernicus Flextjänster Currently, som vi erbjuder tillsammans med vår partner Checkwatt, får du inte bara en högre avkastning på din batteriinvestering, utan du hjälper också Sverige stabilisera sitt elnät.

Cirkel_Nummer_4.png

SJÄLVFÖRSÖRJANDE PÅ EL

Har du t.ex. elbil? Med ett solcellsbatteri från Kopernicus kan du i princip bli självförsörjande genom att ladda bilen med lagrad energi från solen, eller varför inte starta din fastighets värmekällan med egenproducerad el, även på natten?

Tjäna pengar
med Checkwatt

Med Kopernicus Flextjänster Currently , som vi erbjuder tillsammans med vår partner Checkwatt, får du inte
bara en högre avkastning på din batteriinvestering, utan du hjälper också Sverige stabilisera sitt elnät. Låter
det intressant? Boka ditt hembesök idag

Läs mer om Checkwatt Läs mer om våra batterier

Checkwatt

Vi är stolta över våra omdömen hos
reco.se

 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
Vi är väldigt nöjda med ert arbete ni utförde hos oss det var duktiga killar som var här fast det va…
Kjell L
5 veckor
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
Superproffsigt från första mötet till driftsättning.
Marcus H
5 veckor
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
Var väldigt hjälpsamma under hela processen från det att vi fick offert till att allt var installera…
Gunnel L
6 veckor
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
Jag har bara varit i kontakt med eran försäljare Anders Åkesson men han ställt upp 100 procent och…
Krister W
6 veckor
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
Personlig, kompetent personal som svarade snabbt på våra frågor.
Monica Z
6 veckor
Läs alla våra 100 omdömen på reco.se
Kontaktformulär

Välj rätt batteri för din anläggning

Låt oss hjälpa dig att hitta det bästa batteriet och lösningen för din framtida eller nuvarande anläggning.

Frågor och svar

Samarbetar ni med CheckWatt?

Ja, Kopernicus Ab är partner med CheckWatt och kan erbjuda alla våra kunder en Checkwatt-kompatibel batterianläggning. CheckWatt sammanlänkar batterier från olika platser i landet till en gemensam batteripool. Genom denna pool kan individuella villaägare eller företagare, tillsammans med andra batteriägare, bidra med stödtjänster till elnätet vid behov av frekvensreglering.

Vad är ett batteri?

Ett batterilager, även känt som solcellsbatteri, energilager eller batterisystem, syftar alla till samma enhet. Det innefattar ett eller flera batterier som är anslutna till en växelriktare. Utan växelriktaren kan inte batteriet integreras med elnätet. Växelriktaren omvandlar likström (DC) till växelström (AC), vilket möjliggör användning för olika ändamål.

Vad är priset för en batterilösning?

För att få information om priset, vänligen kontakta oss på Kopernicus så kan vi hjälpa dig att utvärdera dina förutsättningar och hitta den bäst lämpade batterilösningen för dig.

Kan batteriet användas för andra ändamål än bara som stödtjänst?

Absolut! Förutom att användas för stödtjänster och på flexibla marknader, kan batterier användas för flera ändamål såsom Peak-shaving för att minska effekttoppar, elprisarbitrage, lagring av egenproducerad el för ökad självförsörjning. Den individuella investeringen och återbetalningstiden beräknas från fall till fall om man vill använda batteriet för andra ändamål än stödtjänster. För att få en bedömning är det bäst att kontakta oss på Kopernicus för en skräddarsydd analys.

Skatteverkets Grön Teknik- hur fungerar det?

Tack vare avdraget för den Gröna Tekniken får du en kortare återbetalningstid på ditt batteri. Skattereduktionen på 48,5% medges för totalbeloppet upp till 50 000kr / per ägare av fastigheten/ per år. Detta möjliggör att fler fastighetsägare kan investera i solcellsbatteri för framtiden!

Vilka batterier erbjuder Kopernicus?

Vi på Kopernicus har en bred portfölj av batterier som kan anpassas utefter dina specifika förutsättningar. För att läsa mer om våra batterialternativ, läs mer här.