Premium_Plus_Neg.png

Solcellspaket för din villa

Kopernicus team är experter på solcellsanläggningar och erbjuder solcellspaneler av högsta kvalitet för dig som bor i villa. Vi gör alltid ett kostnadsfritt hembesök innan vi gör någonting annat, så att du får precision i såväl offert som produktionsprognoser. Men det finns en sak som är given på förhand – en solcellsanläggning med premium solcellspaneler från Solarwatt är marknadens mest lönsamma solcellsinvestering.

Familjen Säfström valde Kopernicus som solpanelsinstallatör

"En god vän till oss tipsade om Kopernicus. Han hade egen erfarenhet eftersom företaget som han driver byggde Hallands största privata solcellsanläggning med hjälp av just Kopernicus." berättar Peter när vi träffade honom, och fortsatta "Man behöver jämföra äpplen med äpplen, och för oss är kunskap och pålitlighet viktigt. Vi vill känna oss trygga i förvissningen om att företaget vi väljer har en historia och därmed i stor utsträckning även en framtid. Vi är jättenöjda med valet av Kopernicus. Det bevisas om inte annat genom det faktum att våra barn på vår inrådan också har investerat i solcellsanläggningar signerade Kopernicus."

Läs mer om våra andra kunder

Sluta oroa
Gert Ove

Rätt solpaneler för din villa

MED FOKUS PÅ LÅNGSIKTIGHET

Är det stor skillnad på olika typer av solceller för villor? Ja, det är det faktiskt. Kopernicus levererar kompletta solcellspaket med upp till 30 års produktgaranti. Det är unikt. Du får även förmånliga garantier och försäkringar på installationen. Du behöver aldrig oroa dig för tekniken, bara njuta av effekten.

Trygg service kring solcellspaketet

Vi gör det enkelt för dig, med trygg hjälp och personlig service tills hela solcellsanläggningen är installerad och klar. Sedan gör solcellspanelerna sitt jobb helt på egen hand, det lovar vi.

Fördelar med solenergi

 • Minska din elräkning: Genom att producera din egen solenergi minskar du din beroende av elnätet och kan dramatiskt minska dina elkostnader.
 • Miljövänlig energiproduktion: Solceller är en ren och förnybar energikälla.
 • Höja fastighetens värde: Installation av solceller ökar ditt värdet på din fastighet. 
 • Statliga bidrag: Med Grön Teknik-avdrag får du ett skatteavdrag vid köp av solenergi. 

Fördelarna med Kopernicus: 

 • Kopernicus är ett väletablerat entreprenadföretag och har sedan starten 2012 levererats marknadsledande solenergilösningar till våra kunder.
 • Kopernicus AB är en stolt regional aktör med kontor i hela Södra Svergie.
 • Vi skräddarsyr våra lösningar utefter dina specifika behov och förutsättningar, och levererar alltid noga och korrekta projekteringar. Inget lämnas åt slumpen. 
 • Kopernicus jobbar med noga utvalda solcellsmoduler, växelriktare och infästningsmaterial från europeiska tillverkare med marknadsledande garantier.
 • Kopernicus jobbar inte med förskottsbetalningar eller delbetalningar. Efter 100% färdigt arbete och nöjd kund löser vi det finansiella.
Solcellskalkylator

{{result.title}} 

Smiley
Krävande installation och lite sol
Enkel installation och mycket sol

{{result.highlightedText}} {{result.text}}

{{result.productionYear}} kWh Installerad effekt / år
{{result.productionYearPrice}} kr Besparingar / år
{{result.productionOverall}} kWh Generad effekt under garantiperioden
{{result.productionOverallPrice}} kr Besparingar under garantiperioden

Låg (0-10˚)

Mellan (10˚-30˚)

Hög (30˚+)

Solcellskalkylatorn

RÄKNA HEM SOLCELLSINVESTERINGEN

Om du tycker att elräkningen är hög och oroar dig för stigande elpriser, kan det vara en god idé att räkna på en solcellsanläggning. Det är enkel matematik. Med solcellspaneler från Solarwatt sänker du din elräkning i 40 - 50 år vilket är en besparing som fullt ut finansierar solcellsanläggningen. I normalfallet är investeringen fullbetald redan efter cirka 10 år.

{{address}}

Mät upp ditt tak

Rita upp takytan där du vill placera solceller genom att klicka i varje hörn för att skapa en yta. Tänk på att söderläge slår norrläge i alla lägen.

Din uppmätta takyta är: {{area}}m²

{{address}}

Ange husets position

Använd reglaget för att justera riktningen på huset i kompassverktyget, så att takets läge överensstämmer med kartbilden.

{{address}}

Ange husets taklutning

Hur är det med takets lutning? Markera din uppskattade taklutning.

Boka kostnadsfritt hembesök

Kalkyler är kalkyler och Kopernicus är experter. Vi är noggranna och lämnar en utförlig beräkning med en fast offert först när vi besökt din fastighet. Hembesöket är kostnadsfritt. Fyll i dina uppgifter, så återkommer vi till dig snarast.

Vi är stolta över våra omdömen hos
reco.se

 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
Engagerat och trevligt bemötande av representanten. Tydlig och bra genomgång. Vi hade höga förvänt…
Lisa D
3 veckor
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
Kunnig personal o mkt väl bemött, excellent installation med igångkörning
Jonas B
4 veckor
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
Det allra mesta har funkat perfekt. Kopernikus representants bemötande har varit mycket bra. Möjl…
Gunnar J
4 veckor
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
Blev väl bemött och proffsigt genomförd installation av solceller.
Stellan K
4 veckor
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
 • Reco rating
Bra upphandling, trevligt och snabbt bemötande Korrekt genomförande enligt tidsplan Fint uppställt…
Sven-Åke J
4 veckor
Läs alla våra 100 omdömen på reco.se
Kontaktformulär

Välj rätt solcellsanläggning för din behov

Låt oss hjälpa dig att hitta den bästa solcellsanläggningen utefter din behov och förutsättningar.

Vanliga frågor om solceller till villa

Att investera i solceller är ett stort steg mot en mer hållbar och självförsörjande bostad. Här är några vanliga frågor och svar som kan hjälpa dig som villaägare kring vad som är viktigt att tänka på när du överväger solceller till din villa.

Hur vet jag om mitt tak är lämpligt för solceller?

För att ditt tak ska vara lämpligt för solceller bör det ha god exponering mot solen, helst mot söder, sydväst eller sydost, med minimal skuggning från träd, skorstenar eller andra byggnader. Takets lutning bör också vara optimal, vanligtvis mellan 15 och 45 grader. En professionell bedömning kan ge dig en klarare bild av ditt taks potential.

Hur stor solcellsanläggning behöver jag?

Storleken på din solcellsanläggning beror på din årliga elförbrukning och hur mycket av den du vill täcka med solenergi. En genomsnittlig svensk villa använder cirka 20 000 kWh per år. En solenergikonsult kan hjälpa dig att beräkna din specifika förbrukning och rekommendera en lämplig storlek på anläggningen.

Vad kostar det att installera solceller till en villa?

Kostnaden för att installera solceller varierar beroende på systemets storlek och kvaliteten på komponenterna. Generellt kan en solcellsanläggning för en villa kosta mellan 80 000 och 180 000 kr efter avdrag för eventuella statliga bidrag och incitament. Det är viktigt att begära offerter från flera leverantörer för att jämföra priser och tjänster.

Hur lång är återbetalningstiden för solceller?

Återbetalningstiden för solceller kan variera beroende på flera faktorer, inklusive anläggningens kostnad, din elförbrukning, elprisets utveckling och tillgängliga bidrag. I Sverige ligger återbetalningstiden ofta mellan 7 till 12 år. Med stigande elpriser kan investeringen bli ännu mer lönsam på sikt.

Vilka bidrag och incitament finns tillgängliga?

I Sverige finns det olika statliga bidrag och incitament för att främja användningen av solenergi. Detta inkluderar investeringsstöd, skattereduktion för grön teknik och möjligheten att sälja överskottsel till elnätet. För att få aktuell information om gällande bidrag, besök Energimyndighetens webbplats eller kontakta oss på Kopernicus!

Visa fler frågor
Hur underhåller jag min solcellsanläggning?

Solcellsanläggningar kräver minimalt med underhåll. Det är dock viktigt att hålla panelerna rena från smuts, löv och snö för att säkerställa att de fungerar optimalt. En årlig kontroll av systemet rekommenderas också för att upptäcka och åtgärda eventuella problem i tid.

Kan Kopernicus erbjuda solcellsbatteri till min villa?

Absolut! Vi kan hjälpa dig med både helhetslösning med solceller och batterier, men också komplettera din befintliga solcellsanläggning med solcellsbatteri. Läs mer om våra batterier till solceller.