Solen strålar över hästgården

Strax utanför Halmstad ligger hästgården Bäckatorp Gård inbäddad i lummig grönska. På gården bedrivs hoppinriktad verksamhet med utbildning och tävlingstall. Det finns stallbyggnader, skrittmaskin, ridhus och ridbana med hinderpark. Ridhustaket bidrar till minskade el och driftskostnader genom sina 90 solpaneler. 

Solcellsanläggning

Lantbruk, Bäckatorp Gård: 
- 90 st Solarwatt panel classic moduler
- 34 kW
- 33 500 kWh/år

Bäckatorp Gårds bästa tips till dig som funderar på solceller;

1. Om du väljer att lägga solpanelerna på taket - tänk på att taket behöver vara i gott skick eftersom solpanelerna kommer att ligga där under lång tid framöver.
2. Välj en pålitlig och seriös leverantör som kan solceller på sina fem fingrar. 
3. Du gör ett aktivt miljöval och du kommer att kunna producera egen energi som minskar dina elkostnader. 

kopernicus-ryttare-21.jpg

Att investera i solceller var ett medvetet miljöval

Bäckatorps Gård ägs av Familjen Ström där dottern Julia Ström är ansvarig för hästutbildning och driften på hästgården. Julia berättar att det känns bra att kunna producera egen el eftersom gården kräver mycket elenergi. -"För oss kändes det naturligt att installera ett hållbart system som dessutom håller ner kostnaderna. Eftersom vi jobbar med djur och natur känns det dessutom fint att göra ett medvetet miljöval," säger hon. 
Flera gånger i veckan kollar Julia hur mycket energimängd som panelerna producerar. Hon säger att det känns tillfredställande att till stor del vara självförsörjande på el och att dessutom ta del av naturens egen energikälla. 

Bästa tips

Val av leverantör genom rekommendationer

Att det blev just Kopernicus som levererade solcellsanläggningen föll sig naturligt genom rekommendationer av en god vän. Julia berättar att första kontakten kändes seriös och att hon direkt märkte att hon befann sig i goda händer. Det kändes bra att använda en lokal installatör som de dessutom blivit rekommenderade.